+36 1 344 0314|titkarsag@mab.hu

Németh Tamásra, a MAB szakbizottsági elnökére emlékezünk

Életének 72. évében, 2023. május 9-én elhunyt Németh Tamás agrokémikus, az MTA rendes tagja, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Agrártudományi Bizottságának elnöke, az Egyetemi Tanári Kollégium társelnöke.

A nehéz döntéseket is segíteni képes szakmai tudását, bölcsességét, a minőség és kiválóság iránti elkötelezettségét mindannyian hiányolni fogjuk. A felsőoktatás, a kutatás, fejlesztés és innováció kihívásait jól ismerő szakember mindent megtett azért, hogy az agrártudományi terület fejlődését segítse.

Komolyan vette, s számunkra is világossá tette, hogy milyen mély üzenetrendszert közvetít a néhai akadémikustárs Stefanovits Pál mondata: „ Ne feledd: A talajon nemcsak állsz, hanem élsz is.”

Élünk, s alig hisszük, hogy elment, ránk hagyva a példát; nem mindegy mit teszünk mindazért, ami ránk bízatott, azaz a kiművelt emberfők kiválóságának erősítése. Hisszük, hogy a felsőoktatás és tudomány művelése, eredményeinek alkalmazása és hasznosítása jelentős szerepet tölt, tölthet be Magyarország felemelkedésében.

Őrizzük Németh Tamás emlékét, követve a példát, amely a kiválóság felé vezető utat mutatta meg számunkra.

2023-05-14T15:58:49+00:002023. május 12.|