+36 70 516 3244|titkarsag@mab.hu

A digitális felsőoktatás hazai minőségbiztosítása

Országos kerekasztal-beszélgetés a magyarországi digitális felsőoktatás minőségbiztosítása kapcsán felmerülő szakpolitikai lehetőségekről  

Az október 4-én megrendezett kerekasztal-beszélgetést Dr. Hankó Balázs, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár (KIM), Prof. Dr. Csépe Valéria, a MAB elnöke, valamint Prof. Dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora nyitotta meg.  

Az eseményt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szervezte, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) közreműködésével, valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) támogatásával. A kerekasztalt az Európai Bizottság DG REFORM támogatási programja által finanszírozott, a jelenleg futó „Ensuring quality digital higher education in Hungary” elnevezésű projekt hívta életre.  

Az egynapos kerekasztal-beszélgetés célja a kezdeti megállapítások és ennek mentén az előzetes ajánlások bemutatása és megvitatása volt, a hazai felsőoktatás kulcsfontosságú szereplőivel. A középpontban a külső minőségbiztosítási sztenderdek felülvizsgálata, valamint az intézmények belső minőségbiztosítási gyakorlata állt. Az esemény számos felsőoktatási intézménynek és a felsőoktatásban érintett partnernek kínált lehetőséget arra, hogy megvitassák az OECD szakértői csoportjának eddigi megállapításait, valamint visszajelzést adjanak az előzetesen megfogalmazott ajánlásokról.  

2022-10-10T08:57:59+00:002022. október 5.|