+36 70 516 3244|titkarsag@mab.hu

„Az akkreditáció szerepe a sikeres felsőoktatásban”

2023. március 09-én, a Novotel Budapest City & Budapest Congress Centerben került megrendezésre „Az akkreditáció szerepe a sikeres felsőoktatásban” című konferencia.

A rendezvényen ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a pandémia ideje alatt sikeres intézményakkreditációt teljesítő felsőoktatási intézmények felelős vezetőinek az akkreditációs tanúsítványok.

Az eseményen nyitóbeszédet mondott Prof. Dr. Csépe Valéria a MAB elnöke. A szakmai programot dr. Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár kezdte meg „A felsőoktatás modernizációjának célkitűzései” című előadásával.

Az RRF 2.1.1, A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja kiemelt projektben a MAB vállalta az akkreditációs eljárások megújítását. Ennek keretén belül dr. Lakatos Péter Levente a MAB nemzetközi igazgatója előadásában trendeket, különbözőségeket, jó példákat ismertetve adott nemzetközi kitekintést az intézményakkreditáció szerepéről.  A konferenciát Mosolygóné dr. Gődény Ágnes a MAB igazgatójának előadása zárta, aki a projekt konzorcium szakmai vezetőjeként ismertette az intézményakkreditációs tematikus elemzés szempontjait, módszertanát, eredményeit, valamint az ezekből levont tanulságokat és a fejlesztési irányokat.

2023-03-22T09:52:27+00:002023. március 22.|