+36 70 516 3244|titkarsag@mab.hu

Lezárult a MAB regisztrációja a DEQAR-projektbe

Az EQAR az Európai Felsőoktatási Térség minőségbiztosítási ügynökségeinek hivatalos regisztere, amelybe a MAB 2019 áprilisában nyert felvételt. A csatlakozást követően a MAB egyik első feladata a DEQAR-adatbázisba (Database of External Quality Assurance Reports) való regisztráció előkészítése volt.

A regiszter európai uniós társfinanszírozással, az Erasmus+ (KA3) projekt keretében hozta létre az adatbázist, amelynek fő feladata az EQAR-ban regisztrált szervezetek – ESG-alapú minőséghitelesítési eljárásai során készült – jelentéseinek, értékeléseinek nyilvántartása. Az adatbázis többek között megkönnyíti a képesítések elismerését és a hallgatói mobilitást, emellett biztosítja a hozzáférést a felsőoktatás minőségbiztosításával kapcsolatos információkhoz és segíti az európai minőségbiztosítási keretrendszerek feltérképezését.

Az ugyancsak európai uniós társfinanszírozást elnyert DEQAR CONNECT projekt a minőségbiztosítási ügynökségek adatbázishoz való csatlakozását hivatott támogatni. A több hónapot igénybe vevő projektfelvételi folyamat 2020. február 25-én sikeresen lezárult, amelyhez nagyban hozzájárultak az utóbbi időszak MAB-on belüli informatikai fejlesztései. A MAB ennek nyomán hamarosan megkezdheti az ESG-alapú intézmény- és doktori iskola akkreditációs eljárások keretében készült jelentések, később a szakos értékelések feltöltését a DEQAR adatbázisába, ahol így minden intézmény esetében, nemzetközi szereplők számára is elérhetővé válnak az akkreditációs státuszok.

A MAB reméli, hogy mindez előmozdítja a magyar felsőoktatás minőségének javulását, valamint nemzetközi elismertségének növekedését.

A címkép forrása: devopsonline.co.uk

2020-03-16T07:21:08+00:002020. március 11.|