+36 70 516 3244|titkarsag@mab.hu

Megalakult a V4QA Forum

2021. október 7-én a négy visegrádi ország felsőoktatási minőségbiztosítási ügynökségeinek vezetői Budapesten írták alá a Visegrádi Négyek Minőségbiztosítási Fórumát (V4 Quality Assurance Forum) létrehozó nyilatkozatot.

A V4 Magyar Elnökség eseményeihez kapcsolódó felsőoktatási szakértői találkozón kialakított, a  magyar MAB (Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság), a cseh NAB (Národní akreditační úřad pro vysoké školstvi), a lengyel PKA  (Polska Komisja Akredytacyjna) és a szlovák SAAVS (Slovenská akreditačná agentúra pre vysoké školstvo) által életre hívott fórum célja, hogy biztosítsa a rendszeres tapasztalatcserét, elősegítse az ügynökségek nemzetközi szakértői és bírálói hálózatának kiépítését, és létrehozza a titkársági csereprogramok rendszerét.

A négy szervezet megállapodott abban, hogy a szakmai kompetenciájukba és hatáskörükbe tartozó kérdésekben az Európai Felsőoktatási Térséget érintő szakpolitikai javaslatokat kívánnak megfogalmazni a 2022-es cseh EU-elnökség számára.

A fórum a továbbiakban a Visegrádi Együttműködés elnökségének mintájára rotálódik, így 2022-ben a szlovák SAAVS veszi át a koordinációs feladatokat. A nyilatkozat értelmében a V4QA Forum nyitott a tágabb nemzetközi együttműködésekre és projektekre.

A nyilatkozat itt érhető el.

2021-10-12T10:24:08+00:002021. október 11.|